Stappenplan voor het organiseren van een onvergetelijk kinderfeestje

Last Updated: 27 juni 2024By

Een kinderfeestje organiseren is leuk en het wordt een stuk makkelijker wanneer je een stappenplan kunt volgen. Zo weet je zeker dat je niks vergeet en dat het kinderfeestje soepel en gezellig verloopt.

Stap 1. Planning en Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk! Zorg dat je de datum en de tijd van het feestje ruim van tevoren doorgeeft en op tijd de uitnodigingen verstuurt. Hou rekening met de schoolvakanties en hou een oogje op het weer voor het soort feestje dat je gaat geven. En natuurlijk het belangrijkste, vraag aan de jarige Job(ster) wat voor thema ze willen. Dan kun je hier meteen rekening mee houden bij het kopen van de materialen. Voor een kind dat helemaal gek is van voetbal kun je bijvoorbeeld dito versieringen aanschaffen en voetbal tekeningen uitprinten.

Stap 2. Activiteiten en spelletjes

Kies een aantal spelletjes en activiteiten die passen bij het thema en de leeftijd van de kinderen. Denk aan schatzoeken, knutselen, zaklopen, stoelendans, een potje voetbal enzovoorts. Hierbij is het natuurlijk ook belangrijk dat je de materialen op tijd in huis haalt. 

Dikke tip: informeer bij vrienden en familie of ze nog spullen hebben liggen die je kunt gebruiken. Veel feestjes hebben een soortgelijk thema en veel ouders hebben nog wel wat liggen van een vorige keer. Dat kan je een hoop schelen in de kosten!

Stap 3. Eten en drinken

Geen feestje is compleet zonder lekkere drankjes en hapjes! Alles is mogelijk en veel snacks, zoals taart of cupcakes kun je in het thema van het kinderfeestje maken/kopen. Hou altijd wel rekening met dieetwensen en allergieën van kinderen. Het zou vervelend zijn als sommige kinderen buitengesloten worden omdat ze iets lekker niet mogen eten en er is geen alternatief. 

Wil je jezelf zo veel mogelijk ontzorgen? Dan is het inschakelen van een cateraar een echte aanwinst. 

Stap 4. Versieren

Kies decoraties die passen bij het thema, zoals ballonnen, slingers, tafelkleedjes, en borden. Zorg er vooral voor dat je genoeg tijd inplant voordat het feestje begint om alle versieringen op te hangen. Bij voorkeur doe je dit op de ochtend van het kinderfeestje zelf. Dan is het een extra verrassing voor je kleine spruit!

Stap 5. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Vergeet niet om foto’s te maken! Dat is een prachtige herinnering voor de kinderen en voor jezelf later. Maak foto’s van de kinderen tijdens de activiteiten om herinneringen vast te leggen. Bovendien is het een leuke manier om aan de andere ouders te laten weten dat de kids het naar hun zin hebben.

editor's pick

latest video

news via inbox

Nulla turp dis cursus. Integer liberos  euismod pretium faucibua

Leave A Comment