Parkeerkosten zijn een grote aanslag op je vakantiebudget. Jammer, want je geeft dat geld liever uit op je vakantiebestemming. Op welke manier kun je nu fors besparen op parkeerkosten? We geven je 3 tips.

Reserveer vooraf

Reserveer op tijd om een hoop geld te besparen. Luchthavens belonen je voor het op tijd reserveren, in de vorm van korting. Je profiteert van lagere tarieven. Het heeft ook een ander voordeel: de kans dat de parkeerplaats die je zoekt, nog beschikbaar is, is een stuk groter dan als je vlak voor vertrek reserveert. In drukke periodes (zoals de meivakantie of de zomervakantie), is het altijd erg druk op de luchthaven.

Reserveer van tevoren en ga zorgeloos op vakantie. Vergelijk eerst de verschillende parkeerplaatsen met elkaar. Naast bijvoorbeeld Parking Eindhoven Airport heb je nog allerlei andere parkeerplaatsen, maar die kunnen wel iets verder weg zijn. Je moet dan mogelijk een bus nemen. Reserveer je vooraf, dan zal parkeren op de luchthaven zelf alsnog zeer betaalbaar blijken.

Bekijk de parkeermogelijkheden

Vergelijk de parkeermogelijkheden met elkaar. Op een vliegveld heb je vaak de opties om kort te parkeren, lang te parkeren of economy te parkeren. Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn, laat je dan brengen door vrienden en familie. In dat geval betaal je alleen de kosten van kort parkeren. En misschien een aardigheidje voor je chauffeurs, als dank voor het brengen en halen. Wil je zelf achter het stuur, dan is economy parkeren de goedkoopste optie. Je moet dan mogelijk wel de shuttle naar de luchthaven nemen.

Wanneer je de verschillende mogelijkheden met elkaar vergelijkt, kun je altijd de goedkoopste optie vinden. Je vindt online ook diensten die het parkeren voor je kunnen regelen. Check dan wel eerst de recensies van deze diensten. Dan weet je dat het goed zit.

Parkeren buiten het vliegveld

Hoef je niet per se op het vliegveld te parkeren? Overweeg dan net buiten het vliegveld te parkeren. Dat is een stuk goedkoper dan de officiële parkeerterreinen van de luchthaven. Je begrijpt dat parkeren op Schiphol duurder is dan elders parkeren. De parkings buiten Schiphol zijn van externe bedrijven en bieden pendeldiensten naar de luchthaven aan. Als je op tijd komt, kun je aardig wat geld besparen. Je bent namelijk wel iets langer onderweg.

Kijk daarom goed rond: waar kun je je auto nog meer parkeren? Het is zeker de moeite waard om de verschillende parkeerterreinen en garages in kaart te brengen. Het is immers hartstikke zonde om al veel geld kwijt te zijn voordat je je op je bestemming bevindt.