Nieuwe zitmeubels aanschaffen

Nieuwe zitmeubels aanschaffen

Last Updated: 24 oktober 2023By Tags: ,

Soms moet je er aan geloven; het wordt tijd voor nieuwe (eetkamer)stoelen en een nieuwe bank. Je wilt dan wel een goede aankoop doen, want zitmeubelen zijn vaak best prijzig. In dit artikel geven we je praktische informatie en tips om nieuwe zitmeubels aan te schaffen.

Bepaal je woonstijl

Zoveel mensen, zoveel smaken. Waar de ene een heel uitgesproken interieurstijl heeft, is het bij de ander een bonte verzameling van allerlei soorten stijlen. Het is belangrijk dat je voor jezelf bepaalt in welke stijl je je nieuwe stoelen of bank wilt hebben. Ga je bijvoorbeeld voor stoere industriële eetkamerstoelen of liever voor een Scandinavische loungebank? Je kunt natuurlijk de eetkamerstoelen en de keuze voor de bank op elkaar aan laten sluiten, zodat er een mooi geheel ontstaat in huis. 

Bepaal de functionaliteit van de meubels

Hoeveel mensen wil je kwijt kunnen op de bank? Voor hoeveel personen heb je eetkamerstoelen nodig? Hoeveel ruimte heb je in huis voor een bank of stoelen? Denk ook na over het onderhoud van de zitmeubels. Wanneer je kleine kinderen of huisdieren hebt, is een hele grove stof over het algemeen niet heel praktisch. Wil je toch een lekker zacht stofje én wil je het meubel makkelijk kunnen schoonmaken, dan kun je het beste kiezen voor een velvet stof. De bank is voorzien van een gladde stof, die makkelijk schoon te maken is. Bovendien ziet het velvet of velours er luxueus uit. Jouw wensen, voorkeuren en omstandigheden zorgen ervoor dat je meestal een aantal stoffen en stijlen kunt schrappen; dat maakt de keus uiteindelijk een stuk makkelijker. 

Kies het type stoel of bank

Er zijn veel verschillende soorten stoelen en banken. We nemen hieronder een paar opties kort met je door. 

Eetkamerstoel

Je hebt eetkamerstoelen met armleuning of zonder armleuning, kuipstoelen, draaistoelen, stoelen met wieltjes en met poten. Ook kun je dit ook nog met elkaar combineren, zoals een stoel met armleuningen én wieltjes of een kuipstoel op poten. Een nieuwe trend in de eetkamer is dat stoelen worden gecombineerd met een eetkamerbank. Dit geeft een speels en knus effect. Ga vooral naar de winkel en test verschillende stoelen uit. 

Banken 

2-zits, 3-zits, hoekbanken, U-banken en loungebanken; je hebt het allemaal. Het aantal mensen dat je kwijt wilt kunnen op de bank bepaalt vaak hoe groot de bank is, maar zeker ook de hoeveelheid beschikbare ruimte in je woonkamer. Een hoekbank in een kleine woonkamer past meestal niet en een 2-zitsbank is voor een groot gezin ook geen optie.

editor's pick

latest video

news via inbox

Nulla turp dis cursus. Integer liberos  euismod pretium faucibua

Leave A Comment