Dure inboedel? Denk aan je verzekeringen!

Dure inboedel? Denk aan je verzekeringen!

Last Updated: 4 januari 2024By Tags: ,

Wie houdt er niet van, een mooi interieur, stijlvolle kleding en een sfeervol huis. Voor u het week is uw inboedel een klein fortuin kwijt. Helaas vergeten we wel eens om dit fortuin goed te verzekeren. Dit met alle gevolgen van dien. Dit terwijl de financiële gevolgen van het niet (voldoende) verzekeren groot kunnen zijn.

Hieronder bespreken wij een aantal belangrijke verzekeringen waar je niet zonder kan als je jouw huis en interieur goed wilt verzekeren, maar ook om je te beschermen tegen aansprakelijkheid voor fouten. Want het kan iedereen overkomen, een ongeval waardoor schade bij een ander ontstaat. Voor je het weet heb je te maken met een letselschade advocaat in Rotterdam die namens zijn of haar cliënt een letselschade claim indient.

De aansprakelijkheidsverzekering

Laten wij direct met het laatste starten, aansprakelijkheid. Want de gevolgen hiervan kunnen groot zijn. Zeker als het slachtoffer letsel en daardoor schade oploopt. Deze schade, letselschade genoemd, wordt vaak verhaald door een letselschade advocaat, zoals een letselschade advocaat in Amsterdam als het ongeluk daar gebeurt.

Voor verkeersongevallen veroorzaakt door een auto zijn wij standaard verzekerd. In Nederland geldt namelijk een verplichte verzekering voor alle motorvoertuigen. Rijdt u iemand aan met uw auto of scooter, dan vergoed uw letselschade verzekering dus de schade die het letselschade slachtoffer als gevolg van dit schade- evenement oploopt. Maar ook andersom vergoedt de verzekeraar van de tegenpartij uw letselschade als u door een motorvoertuig aangereden wordt.

In Nederland geldt er alleen een verplichte verzekering voor motorvoertuigen. Maar er zijn uiteraard vele soorten gebeurtenissen die voor schade kunnen leiden. Dit kunnen andere verkeersongelukken zijn, zoals een fietsongeluk. Rijdt u met de fiets een voetganger aan en raakt deze hierbij gewond, dan is er geen verplichte verzekering die de schade van de voetganger betaalt. U bent hier dan zelf voor aansprakelijk en dient de schade van de voetganger te betalen. Deze schade kan enorm oplopen. Denk aan arbeidsongeschiktheid en medische kosten door het ongeluk.

Voor schade veroorzaakt door een verkeersongeluk of door een ander schade-incident kunt u zich gelukkig wel vrijwillig verzekeren door middel van een WA verzekering. Voor particulieren wordt dit een AVP verzekering genoemd. AVP staat voor Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren.

De inboedelverzekering en opstalverzekering

Brand, diefstal of waterschade. Oorzaken waardoor uw interieur schade kan oplopen. U moet er niet aan denken, maar dagelijks vinden er gemiddeld 75 inbraken in Nederland plaats. Daarnaast zijn er jaarlijks 4500 woningbranden en ook waterschade door lekkage komt veelvuldig voor. 

Soms kun je iemand aansprakelijk stellen voor de schade, zoals bij waterschade veroorzaakt door de woning van de buren. Maar bij diefstal en brand is dit meestal niet mogelijk. Daarom is het van belang om een goede verzekering te hebben tegen schade door deze gebeurtenissen.

De inboedel verzeker je door middel van een inboedelverzekering. Maar let op! Veel mensen sluiten een inboedelverzekering af, maar denken er vervolgens nooit meer aan. Dat is niet verstandig, want de waarde van jouw inboedel stijgt waarschijnlijk door de jaren heen. Er kan dan sprake zijn van onder verzekeren. Daarom is het verstandig om geregeld te checken of je nog wel voldoende verzekerd bent.

Hetzelfde geldt voor de opstalverzekering die schade aan jouw huis vergoed. Wordt jou huis door de jaren heem meer waard en stel je het verzekerd bedrag niet tijdig bij, dan kan het zijn dat je onderverzekerd bent. Je krijgt jouw schade dan niet volledig vergoed met alle negatieve financiële gevolgen van dien.

editor's pick

latest video

news via inbox

Nulla turp dis cursus. Integer liberos  euismod pretium faucibua

Leave A Comment