qr code tekenen

QR code tekenen

Last Updated: 16 augustus 2023By Tags: , ,

Een QR-code (Quick Response-code) is een soort tweedimensionale streepjescode die oorspronkelijk in 1994 in Japan is ontwikkeld voor de auto-industrie. Tegenwoordig worden ze overal ter wereld gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder mobiele betalingen, ticketing en reclame.

Wat is een QR-code?

Een QR-code bestaat uit zwarte vierkanten die zijn gerangschikt op een wit vierkantig raster. Het kan snel worden gelezen door een beeldscanner, meestal een camera op een smartphone, en wordt gebruikt om informatie op te slaan, zoals tekst, URL’s of andere gegevens.

Hoe werkt het?

De vierkantjes in een QR-code vertegenwoordigen binaire gegevens. Wanneer een camera of een andere scanner de code leest, decodeert deze de binaire informatie terug naar de oorspronkelijke gegevens.

Hoe maak je een QR-code?

Hoewel het technisch mogelijk is om een QR-code met de hand te tekenen (je zou de exacte patronen van zwart en wit kunnen volgen om de gewenste informatie te coderen), wordt dit niet aanbevolen vanwege de precisie die nodig is om de code correct te laten werken. In plaats daarvan worden de meeste QR-codes gegenereerd met behulp van software.

Als je een QR-code wilt genereren

a. Kies een online QR-codegenerator of download een applicatie. b. Voer de gewenste informatie in (bijv. een URL, tekst, contactinformatie). c. De software zal de gegevens coderen en een QR-code genereren. d. Download en/of print de QR-code uit.

 

editor's pick

latest video

news via inbox

Nulla turp dis cursus. Integer liberos  euismod pretium faucibua

Leave A Comment