Zo kun je besparen op internet, bellen en tv bij jou thuis

Last Updated: 3 juli 2024By Tags: , ,

Met abonnementen voor bellen, tv en internet kun je veel geld besparen. Natuurlijk kan je een pakket kiezen met het goedkoopste internet en het voordeligste tv-abonnement, maar er zijn nog meer manieren om voordeliger uit te zijn dan je nu waarschijnlijk bent. Lees hieronder verder als je benieuwd bent hoe je geld kan besparen.

Kijk eerst naar je huidige contract

Wat staat er in je huidige contract? Laten we eerst eens kijken wat voor contract je nu hebt. Vaak begin je met een jaarcontract dat na afloop automatisch verlengd wordt. Dit noemen we stilzwijgende verlenging. Je blijft gewoon tv kijken en internet gebruiken tegen de prijs van je eerste contract. Check eens goed de voorwaarden: Hoe snel is je internet? Hoeveel tv-zenders kun je bekijken? Heb je misschien extra pakketten voor tv? En wat betaal je nu per maand? Heb je een goedkope smartphone, maar een overbodig duur abonnement? Je kunt al deze details gemakkelijk verzamelen.

Kies dezelfde provider

Welke abonnementen je ook wilt afsluiten, je bent een stuk voordeliger uit als je ze allemaal bij dezelfde aanbieder aanschaft. Ook al is er misschien een aanbieder met goedkope pakketten voor bellen, terwijl een ander weer goedkoper internet aanbiedt, toch kun je het meeste geld besparen met een alles in één pakket van een provider. Je kunt dus bijvoorbeeld een goedkope fairphone 4 halen en je telefoonabonnement samen pakken met het internet en televisie abonnement. De reden hiervoor is dat providers verschillende bundelkortingen aanbieden wanneer je meerdere abonnementen bij ze afsluit. Ook bespaar je op deze manier geld, omdat je maar één enkele keer verzendkosten en eventuele aansluitkosten betaalt. 

Kies een passend pakket

Je kunt veel geld besparen door enkel een pakket af te sluiten dat je ook daadwerkelijk nodig hebt. Zo kun je een pakket met gigantisch snel internet afsluiten, maar de kans dat je hier ook echt gebruik van maakt hoeft helemaal niet groot te zijn. Wanneer je enkel wat op het internet surft en bijvoorbeeld wat mails verstuurt, is 20 Mbit/s al voldoende. Met meerdere mensen in een huishouden kan je richting de 150 Mbit/s gaan bijvoorbeeld. Ook voor de televisie geldt hetzelfde. Je kunt bijvoorbeeld nagaan welke zenders je eigenlijk kijkt en of je niet betaalt voor een overbodig aantal zenders die je nooit opzet. 

Internet only pakketten

Wat je ook kunt overwegen is om helemaal over te stappen op internet. De meeste mensen bellen vandaag de dag met hun mobiele telefoon en kijken enkel nog online tv via streamingdiensten of apps van tv-zenders. Aangezien dit allemaal gewoon via het internet kan, heb je dan dus geen pakket nodig voor bellen of televisie. 

editor's pick

latest video

news via inbox

Nulla turp dis cursus. Integer liberos  euismod pretium faucibua

Leave A Comment