Besparingen die óók jij eenvoudig kunt doen, zonder dat je iets mist!

Besparingen die óók jij eenvoudig kunt doen, zonder dat je iets mist!

Last Updated: 15 april 2024By Tags: ,

Het zijn en blijven voorlopig nog wel even dure tijden. Tuurlijk, de lonen stijgen maar zolang de inflatie minstens even hoog is schiet het natuurlijk niet echt op. Misschien ontstaat op deze manier bij je de noodzaak om te besparen, of wil je gewoon liever geld overhouden voor andere leuke dingen. Dé manier om structureel te besparen is om naar je (maandelijkse) vaste lasten te kijken, die komen immers elke keer weer terug. Naar welke vaste lasten je eens kan kijken? Dat lees je in dit blog.

Televisie via de kabel

Toegegeven, hoe vaak kijk je nog daadwerkelijk televisie op de ‘ouderwetse’ manier? Lineair via de kabel? Waarschijnlijk niet meer zo vaak. Toch betaal je maandelijks een aardig bedrag voor televisie, terwijl dat dus eigenlijk niet nodig is. Online kun je tegenwoordig alles live bekijken, en als je iets terug wilt kijken kan dat natuurlijk ook. Maar nu horen we je denken, hoe krijg ik dan die programma’s op mijn grote tv? Eenvoudig via een HDMI-kabel. Sluit die aan op een laptop, die je onder de tv zet. Schaf een draadloos toetsenbord en een draadloze muis aan, en je kunt alles kijken wat je wilt. Op deze manier heb je dus geen tv-abonnement meer nodig, en kun je gaan voor alleen internet thuis. Dat is gemakkelijk verdiend! Het is misschien heel even wennen, maar al snel weet je niet meer beter en ben je blij dat je elke maand op deze manier wat overhoudt.

Zorgverzekering

Dit is naast de hypotheek vaak de grootste kostenpost van mensen, de zorgverzekering. Dit is vaak boven de €100 per maand, en dan hebben we het nog maar over één persoon. De zorgverzekering is qua verzekering een beetje een gekke, je mag namelijk maar één keer per jaar deze oversluiten en dat is in december. Dat is ook de reden dat je in die maand veel reclame hiervoor ziet, en de rest van het jaar niet. Vergelijk élk jaar je zorgverzekering of het niet goedkoper kan. En weet je dat je het komende jaar veel medische kosten zult hebben? Pas de zorgverzekering daar dan op aan, dat is gewoon 100% legaal als je het aangeeft bij de zorgverzekeraar. En om die zorgverzekering nog wat goedkoper te maken, kun je er voor kiezen om de zorg voor het hele jaar vooruit te betalen. Vaak geven zorgverzekeraars dan een paar procent korting. Dat is niet voor iedereen mogelijk, maar denk hier eens aan als je bijvoorbeeld een 13e maand van je werkgever krijgt. 

Anti-verspil apps

Er zijn tegenwoordig verschillende apps, waarvan Too Good To Go de bekendste is, waarbij je voedsel kan kopen dat bijna over de datum is. Dit eten wordt vaak aangeboden voor een fractie van de prijs dan waarvoor het normaal wordt verkocht. Dus heb je nog niets in huis voor het avondeten vanavond? Kijk dan eens of je ergens op deze manier iets goedkoop kan ophalen, dat scheelt je weer in de boodschappen. En je bent nog duurzaam bezig ook!

Succes en veel plezier met besparen!

editor's pick

latest video

news via inbox

Nulla turp dis cursus. Integer liberos  euismod pretium faucibua

Leave A Comment